Senin, 27 Mei 2013

GALENDO MAKANAN KHAS CIAMIS

Nama Perusahaan     : Rasa Asli

NamaNarasumber    : H.Endut Rohadi

NamaMakanan          : Galendo


                Galendo nyaeta nami unik warisan karuhun Tatar Galuh Ciamis, ari heg teh saentos dipidamel dugi ka hasil anu sampurna sarta dipidamel janten rupi-rupi bentuk anu dipikaresep sarta dibungkus ku design anu sae. Kaayaanana robih jeung ngajungjung jauh ti kaayaan produk utamina. Warga nobatkeun galendo janten nami tuangeun asli Ciamis. Galendo dipidamel tinabahanbaku kalapa. Dina bulan Oktober 2002 Galendo kalebet nominasiseleksijeung menangkeun “Sertifikat Indonesia Good Design Selection (IGDS).


Bahan          : Kabutuhan 

Bahan Baku   : 30.000 butirkalapa ( Janten10.800 kg kelapaparut)

Alat               :

·         Parud
·         Upami teu aya parud ngagunakeun mesin
·         Mesin presan
·         Mesin pambungkus
·         Baskom
·         Sendok
·         Timbangan
·         Sendok
·         Katel
·         Cucutik
·         Saringan
·         Kompor
·         Citakan pasagi
·         Bedog kanggo mesek kalapa


 Cara NgadamelGalendo                  :


Ø  Kalapa dipesek teras dipiceun sabut jeung batokna.
Ø  Saentos kitu, kalapa di parud ngagunakeun mesin
Ø  Kalapa nu tadi disaring teras dicandak cipatina
Ø  Pisahkeun cipati jeung caina
Ø  Cipati digodog dugi ka janten minyak
Ø  Teras pisahkeun galendo jeung minyakna
Ø  Galendo difres kanggo ngaluarkeun minyakna
Ø  Teras dibuka fresanana
Ø  Tambahkeun rasa kanggo galendo nu dipika hoyong
Ø  Teras we di bungkus


Rupa - rupaGalendo     :

Ø Galendokhasrupana,dipadetkeunrasanaoriginal,nettona I kg,725 g.425 g

Ø Galendo pasagi rupana segiopat,dipadatkeun rasana original, nettona 200 g

Ø Galendo original rupanabubuk, rasana sale pisangambon,nettona 200 g

Ø Galendotoplesrupana buleud,dipadatkeun,nettona 200 g teras deui aya rupa-rupa
 rasa yaitu:
-          Sale Pisang Ambon
-          Keju                         
-          Original

Ø Galendo rasa – rasa rupanapasagidipadatkeun,nettona 50 g teras deui aya rupa-rupa rasa yaitu :
-          Sale pisang ambon- Wijen-  Susu- Coklat-Kacang- Keju-Original      


  KANDUNGAN  GIZI :

      Galendo ngagaduhan kandungan gizi diantarana tina kalapana anu ngandung protein, minyakna ngandung lemak. Pangurangan minyak dina Galendo tiasa ngahasilkan galendo sahingga galendo henteu tereh bau tengi sarta aya kandungan sifat kirang lengket sahingga tiasa ngagampilkeun anu salajengna kanggo dijantenkeun kadaharan anu sejenna. 
      Cara ngirangan minyak dina galendo ngangge ekstrasi metode refluks ngagunakeun etila setat. Saacan jeung saenggeus ekstrasi, ditangtukeun kadar minyak sacara ekstrasi. Galendo saentos diekstraksi ngandung minyak 0,03%, protein 42,1%, jeung karbohidrat 45,1 %, kadar cai 2,9%, susut panggaringan 3%, sesa pamijaran 8,1%, logam beratna teuleuwih tina1 bpj, akrilamida 0,07 bpj, oge henteu kadeteksi ayana  “bilangan peroksida” saentos 90 poe. Kandungan minyakna (kirangti 0,05%) sifatna teuleuket, teu tereh bau tengi

                 


Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Total Tayangan Halaman

Pengikut

Kesehatan