Nama Perusahaan : Rasa Asli
NamaNarasumber : H.Endut Rohadi
NamaMakanan : Galendo
Galendo nyaeta nami unik warisan karuhun Tatar Galuh Ciamis, ari heg teh saentos
dipidamel dugi ka hasil anu sampurna sarta dipidamel janten rupi-rupi bentuk
anu dipikaresep sarta dibungkus ku design anu sae. Kaayaanana robih jeung
ngajungjung jauh ti kaayaan produk utamina. Warga nobatkeun galendo janten nami
tuangeun asli Ciamis. Galendo dipidamel tinabahanbaku kalapa. Dina bulan Oktober
2002 Galendo kalebet nominasiseleksijeung menangkeun “Sertifikat Indonesia Good Design
Selection (IGDS)”.
Bahan : Kabutuhan
Bahan Baku : 30.000 butirkalapa ( Janten10.800 kg kelapaparut)
Alat :
·
Parud
·
Upami teu aya
parud ngagunakeun mesin
·
Mesin presan
·
Mesin
pambungkus
·
Baskom
·
Sendok
·
Timbangan
·
Sendok
·
Katel
·
Cucutik
·
Saringan
·
Kompor
·
Citakan
pasagi
·
Bedog kanggo
mesek kalapa
Cara NgadamelGalendo :
Ø Kalapa dipesek teras dipiceun sabut jeung batokna.
Ø Saentos kitu, kalapa di parud ngagunakeun mesin
Ø Kalapa nu tadi disaring teras dicandak cipatina
Ø Pisahkeun cipati jeung caina
Ø Cipati digodog dugi ka janten minyak
Ø Teras pisahkeun galendo jeung minyakna
Ø Galendo difres kanggo ngaluarkeun minyakna
Ø Teras dibuka fresanana
Ø Tambahkeun rasa kanggo galendo nu dipika hoyong
Ø Teras we di bungkus
Rupa - rupaGalendo :
Ø Galendokhasrupana,dipadetkeunrasanaoriginal,nettona I kg,725 g.425 g
Ø Galendo pasagi rupana segiopat,dipadatkeun rasana original, nettona 200 g
Ø Galendo original rupanabubuk, rasana sale pisangambon,nettona 200 g
Ø Galendotoplesrupana
buleud,dipadatkeun,nettona 200 g teras deui aya rupa-rupa
rasa yaitu:
-
Sale Pisang Ambon
-
Keju
-
Original
Ø Galendo rasa – rasa rupanapasagidipadatkeun,nettona 50 g teras deui
aya rupa-rupa rasa yaitu :
-
Sale pisang ambon- Wijen- Susu- Coklat-Kacang- Keju-Original
KANDUNGAN GIZI :
• Galendo ngagaduhan kandungan gizi
diantarana tina kalapana anu ngandung protein, minyakna ngandung lemak.
Pangurangan minyak dina Galendo tiasa ngahasilkan galendo sahingga galendo
henteu tereh bau tengi sarta aya kandungan sifat kirang lengket sahingga tiasa
ngagampilkeun anu salajengna kanggo dijantenkeun kadaharan anu sejenna.
• Cara ngirangan minyak dina galendo
ngangge ekstrasi metode refluks ngagunakeun etila setat. Saacan jeung saenggeus
ekstrasi, ditangtukeun kadar minyak sacara ekstrasi. Galendo saentos
diekstraksi ngandung minyak 0,03%, protein 42,1%, jeung karbohidrat 45,1 %,
kadar cai 2,9%, susut panggaringan 3%, sesa pamijaran 8,1%, logam beratna
teuleuwih tina1 bpj, akrilamida 0,07 bpj, oge henteu kadeteksi ayana
“bilangan peroksida” saentos 90 poe. Kandungan minyakna (kirangti 0,05%)
sifatna teuleuket, teu tereh bau tengi
Tidak ada komentar:
Posting Komentar